אודות

החזון שלנו - כל אחד יכול

ארגון ספיישל אולימפיקס העולמי הציב בפניו כמשימה עיקרית לחשוף לעולם את היכולות האדירים הטמונים באנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, ובכך להביא לידי שילובם בחברה. כאשר החברה מערימה קשיים על אנשים עם מוגבלויות, כולנו מאבדים הזדמנות – אנשים עם מוגבלויות מאבדים את היכולת לחוות הצלחה, ואנו כחברה מאבדים את ההזדמנות להיות חברה מכילה ומשלבת. באמצעות תכניות ואירועי הספורט של ספיישל אולימפיקס מצליחים הספורטאים שלנו להתגבר על מחסומים וקשיים עמם הם מתמודדים מדי יום, ובכך גם מגלים שהם מסוגלים אפילו ליותר.

רקע

אחד מתוך כל 200 תינוקות בישראל נולד עם מוגבלות שכלית התפתחותית. כיום, חיים בישראל חיים כ-40,000 בני אדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית אשר חווים קשיי הסתגלות רבים, ולפעמים גם ניכור חברתי לאור האתגרים הרבים העומדים בפניהם. עמותת ספיישל אולימפיקס מאמינה שלכל אדם יש זכות להגשמה עצמית – ושגם אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, ותקשורתית יכולים לחיות חיים מלאים, להגיע להישגים, ליהנות מפעילויות משותפות, לנהל אורך חיים בריא, ולקחת חלק בחוויות מעצימות אשר מעניקות תחושה של שותפות ומימוש עצמי.

הארגון העולמי

ארגון ספיישל אולימפיקס מאמין שלכל אדם, ללא כל קשר ליכולתו או מגבלותיו, מגיעה ההזדמנות להשתלב, להצטיין ולהצליח. אנחנו עוזרים לספורטאים שלנו להיות בריאים יותר ומאושרים יותר בעזרת האהבה שלנו לספורט, והאמונה שבכל בן אדם טמון פוטנציאל אדיר המבקש להתממש. ביחד עם הספורטאים, בני משפחותיהם, המתנדבים, ומאות אלפי פעילים, אנו מוכיחים לעולם שאין דבר העומד בפני הרצון, ושכל אחד יכול להיות אלוף.

אודות הארגון בישראל

ספיישל אולימפיקס ישראל שואפת להיות ארגון רב השפעה עבור אנשים עם מוגבלויות שכליוית ותקשורתיות בישראל. הרישיון שקיבלנו להפעלת הסניף הישראלי יסייע לקדם את חזון הארגון העולמי עבור הקהילה הישראלית. בתחרויות ספיישל אולימיקס המקומיות יחולקו מדליות של הארגון, נזמין ספורטאים ומשתתפים מדינות נקדם את ,Unified מהעולם, נעודד משחקים של דו-קיום בתכניות מסרי המותג העולמי.באמצעות תכניות הספורט שלנו אנו ניצור חברה יותר משלבת – ובתחרויות העולמיות נראה את כוחה של מדינת ישראל ואת היכולות של הספורטאים שלנו. התוכניות הייחודיות שלנו לקידום בריאות בקהילה יאפשרו לנו להנגיש את מגוון שירותי בריאות לאנשים עם מוגבלויות התפתחויות וליצור שותופיות מגוונות עם בתי חולים ומוסדות אקדמיים. יחד עם זאת ניצור שיתופי פעולה עם ארגונים וחברות במשק הישראלי וביחד איתם נבנה תשתית אשר תאפשר לספורטאים שלנו להתחרות באולימפיאדה העולמית.

כוחו של הספורט

באמצעות התכניות והפעילויות, זוכים הספורטאים שלנו לגלות בתוכם עוצמות ויכולות שעד כה תרם הכירו, ובכך חווים אושר גדול ותחושה של העצמה וביטחון עצמי. בתחרויות של ספיישל אולימפיקס הספורטאים שלנו הופכים להיות מקור השראה לקהילה בה הם חיים, ובכך גם מוכיחים לכולנו שאין אתגר העומד בפני הרצון, ופותחים את ליבנו להכיר באחר ובשונה. בזכות התכניות, האירועים, והתחרויות, הפך ארגון ספיישל אולימפיקס לקול מוביל בהעלאת המודעות ליכולותיהם של הספורטאים שלנו , ולמקום מרכזי בהגשמתם ולהצלחתם.

השותפים שלנו
הכירו את הצוות

משה (בוגי) יעלון

יושב ראש

פסקל ברקוביץ

חברת ועד

ד״ר ניסים לוי

נשיא כבוד

לירון שניידר

ועדת ביקורת

שרון לוי-בלנגה

מנכלית

קרן שרעבי

מנהלת שותפויות עיסקיות

גון צורי

מנהל ספורט ארצי

אריאל ברק

רכז כדורגל וכדורסל

אלעד סבן

נציג הספורטאים בוועד

נועה מוליוב

ועדת ביקורת

ד״ר מיכאל דור

ועדת ביקורת

דויד בן דויד

נציג המשפחות

אריק זאבי

חבר ועד

רובי ארבל

חבר ועד

כינרת צדף

חברת ועד

אפרת דובדבני

חברת ועד

דויד גרנות

חבר וועד

הערכים שלנו​

קוד אתי בספורט מבוסס על שישה עקרונות ליבה הפועלים בסינרגיה:

אמינות, כבוד, אחריות, הוגנות, אכפתיות ודרך ארץ

 

כשותפים לספורטאי ספיישל אולימפיקס ישראל והמהווים את הרוח הגבית,

(בני משפחה /בעלי זיקה לספורטאי/ת) אנו מאמינים כי העקרונות הללו יוכלו לסייע לנו

לאפשר סביבה נעימה, מעצימה, מצמיחה ומפתחת  באירועי הספורט ובתוכניות המגוונות בארץ 

ובחו"ל.  אנו מתחייבים:

 

  • ללמוד ולהכיר את ארגון ספיישל אולימפיקס ולהיות חלק מרוח הארגון "לחשוף לעולם את היכולות האדירות 

הטמונות באנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ובכך להביא לידי שילובם בחברה.

  • לקחת חלק בפעילות הארגון ולתמוך בו,  לפעול על מנת להקים קהילה תומכת וחזקה ומכילה. 
  • לדרבן בכל עת את הספורטאי /ספורטאית לבחור בענף/ענפי  ספורט להשתתף ולהתחרות. 
  • לקחת אחריות לבריאותו של לספורטאי /ספורטאית ולדאוג לכל הנדרש בענף הספורט שנבחר.
  • להיות הכוח המניע לספורטאי /ספורטאית  ולסייע בכל דרך להצלחתו כספורטאי/ספורטאית תחרותי.
  • לכבד כל ספורטאי /ספורטאית ללא קשר למוגבלות שלו/שלה ולתת את כל הכבוד הראוי 

למאמנים ולכל הצוותים הרבים הפועלים להצלחת הארגון.

  • למלא חובתנו כלפי הספורטאי/ספורטאית  ולהיות נאמנים לו ולארגון ספיישל אולימפיקס תוך 

שמירה על כללי האתיקה בספורט.

  • להבין את החשיבות בהשתתפות מעבר לניצחון. כל ספורטאי שמשתתף הוא כבר מנצח! 

ללא תלות בתוצאה הסופית.

  • לתמוך בצמיחת הארגון ולהיות שותפים לאורך כל השנה,  גם בשנים בהן לא מתקיימות משלחות.
  • לכבד כל דעה גם אם היא שונה מדעתו של האחר.  כל משפחה היא משמעותית וחשובה.  

 

ספיישל אולימפיקס ישראל מהווה חלק מקהילה גלובלית של אנשים אשר יוצרים ביחד עולם של שילוב 

והכלה, ביחד עם מיליוני ספורטאים, בני משפחות ומתנדבים מכל העולם.  הארגון פועל מתוך רצון עז 

להוכיח לאנושות שכל אדם יכול להגיע להישגים מעוררי השראה. 

הספורטאים שלנו מוצאים בספיישל אולימפיקס מקום ייחודי המאפשר להם להגשים יכולות וחלומות, 

על המגרש ובחיים עצמם.

ארגון ספיישל אולימפיקס פועל לפי האידיאלים והסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום הספורט לספורטאים עם צרכים מיוחדים. ספיישל אולימפיקס מצפה מכל הספורטאים לכבד את הספורט, המתחרה מולו משחק, את המאמן ואת הארגון. כל הספורטאים שלנו מחויבים לשמור על הקוד האתי בזמן האירועים והפרויקטים השונים של ספיישל אולימפיקס.

כבוד לאחר • אתאמן הכי טוב שאני יכול בענף ספורט שלי. • אפעל בדרכים שמביאות לי כבוד, למאמנים שלי, לקבוצה שלי ולספיישל אולימפיקס – אהיה כנה ואדיב כלפי אחרים.

התנהגות חיובית באימונים ובתחרויות • אני אקפיד להשתתף ולהתמיד בענף הספורט שלי ולשמור על אורח חיים בריא. • אעמוד בזמנים ואגיע לכל אימון או תחרות בהתאם לדרישות הארגון. • באחריותי ללמוד ולהכיר את כללי ענף הספורט שלי. • באחריותי למלא את הוראות המאמנים שלי ואשאל שאלות כשאני לא מבין. • אני תמיד אעשה כמיטב יכולתי במהלך אימונים ותחרויות. • אני לא אתאמץ פחות בתחרויות המקדימות רק כדי להשתתף ברמה קלה יותר בתחרויות גמר. . אני אשתתף באופן מלא בתחרויות. • בכדי לקחת חלק בתחרויות בינלאומיות עלי להיות מוכן לנסיעה ממושכת ושהייה עם צוות שילווה אותי. • אהיה זהיר ולא אעשה פעולות מסכנות אותי או את סביבתי.

לקיחת אחריות על מעשי • אציית לכל החוקים וכללי ארגון ספיישל אולימפיקס. • אעשן רק באזורים ייעודיים ובזמנים מוגדרים ולא תוך כדי השתתפות בתחרויות ובאירועי ספיישל אולימפיקס. – לא אשתה אלכוהול ולא אשתמש בסמים לא חוקיים באירועי ספיישל אולימפיקס. • לא אשתמש בשפה רעה או מעליבה כלפי ספורטאים אחרים, מאמנים, מתנדבים או אנשי צוות. . לא אשתמש באלימות מילולית או פיזית כנגד ספורטאים אחרים, מאמנים, מתנדבים או אנשי צוות. • לא אטריד מינית הן פיזית ו/או ברשתות או בסלולרי בשום צורה או התנהג בצורה בלתי הולמת כלפי אחרים. • אפעל על פי מדיניות ספיישל אולימפיקס שאומרת כי ספורטאים אינם יכולים לצאת עם מתנדבים או מאמנים. • אני מבין שאם אני לא מציית לקוד התנהגות זה יהיו לכך השלכות על השתתפותי בפעילות הארגון. • אדע כי לספיישל אולימפיקס הזכות למנוע ממני להשתתף בתחרויות ואירועים אם לא אעמוד בכללי האתיקה.

ארגון ספיישל אולימפיקס פועל לפי האידיאלים והסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום הספורט לאנשים עם צרכים מיוחדים, פרטנרים ומשפחותיהם ומצפה מכל המאמנים לכבד את האדם את הספורט ואת הארגון.

כל המאמנים שפועלים תחת האירועים והפרויקטים השונים של ספיישל אולימפיקס מחויבים לשמור על הקוד הבא:

כבד את האחר • אכבד את זכויותיהם של הספורטאים שלי, של המאמנים העובדים מולי ולצידי, למתנדבים ומלווי הקבוצה ולמשפחותיהם. • אתייחס לכולם באופן שווה ללא קשר למין, מוצא אתני, דת או יכולת. • אהיה מודל לחיקוי עבור הספורטאים שאני מאמן

– לא אשתה אלכוהול, לא אעשן ולא אקח סמים לא חוקיים בזמן שאני מייצג את ספיישל אולימפיקס באימונים, בתחרויות בארץ או בחו"ל. • אמנע מכל סוג של התעללות אישית כלפי ספורטאים ואחרים, אמנע מהתנהגות מינית והטרדות מכל סוג שהיא ,התעללות מילולית, פיזית ורגשית. • אהיה ערני לכל סוג של התעללות ממקורות אחרים המכוונים לספורטאים שלי או בסביבתי. • אמלא אחר מדיניות של ספיישל אולימפיקס בנושא איסור על מאמנים או עוזריהם לצאת עם ספורטאי/ת שלהם.

איכות עבור הספורטאים • אשאף לשיפור מתמיד ביכולת האימון שלי באמצעות השתלמויות ולמידה מניסיונם של אחרים. אבצע הערכת ביצועים ואדאג להעשיר את עצמי הן ברמה המקצועית לענף והן ברמה החינוכית. • אהיה בקיא ומעודכן בכללי הספורט ומיומנויות הספורט (ים) בענף שאני מאמן. • אוודא שלכל ספורטאי אותו אני מאמן יש אישור רפואי בתוקף ואשמור עותקים של רשומות הרפואה אצלי. • אכיר ואדע את חוקי ספיישל אולימפיקס, את דרכי החלוקה למקצים ולרמות בענף אותו אני מאמן.

הבטחה לחוויה חיובית • אני מתחייב שלכל ספורטאי שאני מאמן, ובזמן האירועים והאימונים של ספיישל אולימפיקס תהיה חוויה חיובית. • אני אכבד את הכישרון של כל ספורטאי, השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא ואפעל לסייע לו להשיג את מטרותיו האישיות. • אני מתחייב שכל ספורטאי יתמודד ברמה המתאימה לו, אדאג לאתגר אותו ולמצות את הפוטנציאל הגלום בו. • אנהג בהוגנות, בהתחשבות ובכנות כלפי הספורטאים שלי, אסתכל עליהם בגובה העיניים ואתקשר עם ספורטאים בשפה פשוטה וברורה המובנת להם. • אדאג לספק ציוני כניסה מדויקים ואמינים לתחרויות גמר ואירועי ספיישל אולימפיקס המתארים ומשקפים בדיוק המירבי את היכולת של הספורטאי. • אני אדריך ואעודד כל ספורטאי להוציא את המיטב מיכולותיו בכל התחרויות המוקדמות ובהתאם לחוקי הארגון. אפעל במקצועיות ואקח אחריות על מעשי • אשתמש בשפה מכובדת, אעמוד בזמנים, אכין ואדריך את האימון בסטנדרטים הגבוהים ביותר. • אציג שליטה, כבוד ומקצועיות לכל העוסקים בספורט (ספורטאים, מאמנים, מתנדבים, מלווים, מנהלים, הורים, צופים, תקשורת וכו '). • באחריותי לעודד את הספורטאים להפגין את אותן התכונות והסטנדרטים באימון ובתחרויות.

בריאות ובטיחות ספורטאים • אני מתחייב שהציוד והמתקנים בהם אני מאמן את הספורטאים שלי בטוחים ומונגשים לשימוש. • אני אדאג שהציוד, כללי האימון, דרישות האימונים וסביבת האימון יתאימו לגילם ויכולתם של הספורטאים. • אכיר את המגבלות הרפואיות של כל ספורטאי, אשתמש במשנה זהירות ותשומת לב ואדע להתאים לכל ספורטאי תרגיל שיותאם למגבלה שלו ויאפשר לו השתתפות ראויה וחיובית. • אעודד ספורטאים באופן אישי או מול משפחותיהם לפנות לייעוץ רפואי במקרים חריגים. • אדריך את הספורטאים לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ומותאמת, שינה, נטילת תרופות בזמן, עישון ועוד. • אשמור על קשר ואתמוך בספורטאים חולים או פצועים שאינם יגיעו לפעילות סדירה. • אני מבין שאם אעבור על קוד התנהגות זה, אהיה נתון למגוון תוצאות, עד וכולל איסור לקחת חלק מפעילויות ותחרויות ספיישל אולימפיקס.

חברי הוועדה המקצועית של ספיישל אולימפיקס
ד"ר רון בולוטין

המנהל המקצועי בוועד הפראלימפי ובהתאחדות לספורט נכים ייצג את ישראל ב 6 משחקים פראלימפים ( כולל 11 מדליות ) כשחיין ובעוד 4 משחקים פראלימפים כראש המשלחת שימש, במשך 20 שנים כמנהל המחלקה לספורט ואורח חיים בריא בחברה הארצית למתנ"סים בעבר יו"ר ועדת הספורט בארגון נכי צה"ל, יור הוועדה המקצועית בהתאחדות לספורט נכים ומנכ"ל הוועד הפראלימפי וההתאחדות לספורט נכים נבחר לשמש כראש המשלחת הישראטלית למשחקים הפראלימפים בטוקיו. כמי שמעורב בספורט הפראלימפי במשך למעלה מ 40 שנה וכספורטאי עם מוגבלות אני יודע להעריך את החשיבות האדירה של הספורט לאדם עם מגבלה בכל ההיבטים של איכות החיים ולחשיבות הספורט ככלי לשינוי של החברה הישראלית לחברה מכילה ומשלבת יותר.
נשוי ואב ל 2 סבא ל 2.

יעל טל

יעל טל, מאמנת שחייה בארגון משנת 1996 והידרותראפיסטית.  לצד אימון, שיפוט ואירגון מפעלי השחייה בישראל, הובילה את נבחרות השחייה הלאומיות למשחקים העולמיים ולמפעלים בינלאומיים בשנת 2006 אליפות אירופה, 2007 משחקים עולמיים בסין, 2011 באתונה, 2019 באבו דאבי.  פועלת לשילוב השחיינים בליגת השחייה של המאסטרס של איגוד השחייה והשתתפות השחיינים של הספיישל אולימפיקס במשחי מים פתוחים כשחיינים מן המניין.מרצה במחלקה לחינוך גופני ותנועה בסמינר הקיבוצים.
מאמינה גדולה בסיסמת הספיישל אולימפיקס   "תנו לי את האומץ לנסות" ואנחנו נוכיח לכם שאנחנו אלופים!

תומר הלפרין

אבא ל 2, מתגורר בקיבוץ כפר החורש. מנכ"ל מועדון הכדור מים הפועל קריית טבעון. בוגר תואר שני M.B.A  sport management.
מעל עשור של ניסיון בתפקידי ניהול בכירים במגזר השלישי עם דגש על פעילות ספורטיבית, חינוכית, קהילתית.
"מעבר לאנשים המדהימים שהרימו את הארגון הזה מחדש ואהבתי הגדולה לספורט, יצא לי במהלך השנים האחרונות לעבוד עם מגוון רחב של בעלי מוגבלויות סביב תחום הספורט. לאחר שראיתי את האושר, ההשקעה ושיפור איכות החיים שהספורט מעניק לאוכלוסייה זו, הבנתי שמחובתנו לדאוג ולשפר את איכות שירותי הספורט עבורם".

שעיה אזר

בן 54 נשוי  ואב לשלושה, מאמן טניס , תואר ראשון בממשל ופוליטיקה וקרימנולוגיה.
רכז הטניס בספיישל אולימפיקס  כ18 שנים, מנהל מרכז הטניס והחינוך ביפו.
ליוויתי ספורטאים בשלושה משחקי עולם- שנחאי 2007, אתונה 2011, לוס-אנג'לס 2015.
״שילוב של ספורט ונתינה לאנשים שאוהבים אותך ללא גבולות והרצון שלך כאדם להעניק מכל הלב לאנשים שרוצים בכך וזקוקים לכל מה שאתה יכול להעביר להם בצד המקצועי ברמה הכי גבוהה שניתן״.

ורד בוסקילה - יו"ר הוועדה המקצועית

שייטת עבר ישראלית שהתחרתה במפרשית מדגם 470. אלופת העולם (יוון 1998) בדגם 420, בעלת מדליית ארד מאליפות העולם (קרואטיה 2004) ו-3 פעמים סגנית אלופת אירופה (2001, 2004, 2005). ייצגה את ישראל ב-3 אולימפיאדות (אתונה 2004, בייג'ינג 2008 ולונדון 2012) וסיימה במקום רביעי באולימפיאדת בייג'ינג. מכהנת כסמנכ"ל הועד האולימפי בישראל.
״כי הספורט עבורי היה מתנה. לא נולדתי אלופת עולם, זה איכשהו קרה וזו היתה זכות גדולה. אני רוצה לעשות כל מה שאני יכולה כדי שלכל ילד וילדה תהיה אפשרות גם לקבל את המתנה הזאת. אני אומרת לא רק ״כל אחד יכול״, ״לכל אחד מגיע״.

במיוחד בשבילכם, מספיישל אולימפיקס ישראל:

בקרוב, לכולנו יהיה דרכון בריאות דיגיטל לשמירה על תקשורת טובה בין רופא ומטופל, ולמתן שירות רפואי איכותי ונגיש לכולם.

דילוג לתוכן